Nyílt nap a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napján

2017. április 17. 21:14

kegyeleti tanácsadó

2017. április 22-én, szombaton a sokak számára oly titokzatos hamvasztási folyamatok mellett, a Budapesti Hamvasztó gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásait ismerhetik meg a látogatók. A Föld Napja alkalmából rendezett környezetbarát temetkezési kellék bemutatón különleges, lebomló urnákkal és a hamvak természetben történő elhelyezésének jogszerű módjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Itt a lehetőség tabuk nélkül, szakértőknek feltenni az összes rázósnak tűnő kérdést!

krematorium_budapesti_hamvaszto.jpg

Az ingyenes programon a krematóriumlátogatás közben minden olyan terület is bejárható lesz, mely egyébként nem látogatható. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak a hamvasztás minden mozzanatáról, megtekinthetik a kemencéket működés közben és feltehetik kérdéseiket a nyílt nap házigazdáinak: Tóth Dianának, a Budapesti Hamvasztó vezetőjének és Tóth Zoltánnak a Magyarországi Krematóriumok Országos Szövetsége elnökének. A környezetbarát temetkezési kellék bemutatón a hamvak természetben történő elhelyezésével kapcsolatos szabályozásról, valamint a speciálisan erre a célra kialakított öko-urnák – például szórópárnák, szóró hengerek, lebegő kagylók, homok gömbök és só urnák – működéséről tőlem (Gőcze Edit) kaphatnak átfogó képet a látogatók. A gyász feldolgozását támogató önsegítő, sorstárs csoportok működését a Napfogyatkozás Egyesület titkára, Rácz Katinka mutatja be.

Időpontok:                              2017. április 22. szombat, 10.00 és 13.00
Helyszín:                                 Budapesti Hamvasztó, 1225 Budapest, Bányalég u. 31.
Megközelíthető (BKK):           33-as busszal a Móricz Zsigmond körtérről

Kb. egy 2 órás programra érdemes készülni. Szeretettel várunk mindenkit! 

Akit addig is bővebben érdekelnek a hamvasztási folyamatok, itt nézhet meg belőle egy rövid, gondolatébresztő előzetest:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása