Nyitott kapukkal vár a krematórium

2012. május 05. 11:44

LéIekhajó

Nyitott kapukkal, de ez alkalommal az élőket várja a Budapesti Temetkezési Intézet csömöri hamvasztó üzeme 2012. május 19-én, szombaton (Csömör, Főnix u. 1.).

Sok városi legenda és tévhit él az emberekben, melyek eloszlatására rendez nyílt napot a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.  csömöri krematóriumában. Néhány sarkalatos kérdést már mi is boncolgattunk korábban, de aki saját szemével szeretné megnézni ezt a titkokkal övezett folyamatot, látogasson el Csömörre és ismerkedjen meg a hamvasztó üzem működésével. Meggyőződhetnek arról is, hogy miért lehetetlen egyszerre több halottat hamvasztani, vagy bárkit elcserélni, illetve hogy a kegyeleti és higiéniai előírások pontos betartásával zajlik a munka.

Csoportok indulása:
9:00, 11:00, 12:30, 13:30

Megközelíthető:
- Örs vezér térről, Gödöllői hévvel a Kistarcsa kórház megállóig. Ezt követően gyalog az Auchan bevásárló központ bal oldala mellett elhaladni a Főnix utcáig. 
- 92-es busszal az Auchan bevásárló központig, onnan gyalog az áruház bal oldala mellett elhaladva a Főnix utcáig.
A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc kórház HÉV megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz-járat.

A látogatásokat Jávor Ervin, a krematórium fiatal igazgatója vezeti és készséggel válaszol valamennyi, rázósnak tűnő kérdésre is. Én vettem már részt ilyen nyílt napon és munkánk során is rendszeresen ellátogatunk a hamvaszó üzembe. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem csak a nyílt napon zajlik minden rendben, hanem máskor is.

Kellemes borzongást mindenkinek!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herbivore (törölt) 2012.05.05. 14:41:44

szia,
nem tudod véletlenül, be kell jelentkezni? vagy csak odamegyek az egyik megadott időpontra?

LéIekhajó 2012.05.05. 17:20:36

Szia!
Nem kell bejelentkezni, csak az egyik időpontra, vagy inkább kicsit előbb, megérkezni. A krematórium ravatalozójában (bejárat a képen) lesz a gyülekező és egy általános tájékoztató, majd körbe vezetik a vendégeket az egész üzemen és működés közben is bemutatnak mindent. Tényleg nagyon érdekes.

herbivore (törölt) 2012.05.06. 15:46:00

köszi :)
megpróbálok elmenni
süti beállítások módosítása