Tervezzük meg előre temetésünket és gondoskodjuk a finanszírozásról is!

2011. augusztus 11. 18:32

LéIekhajó

Sajnos, csak az idősebb korosztályra jellemző, hogy hajlandó saját halálára racionálisan, praktikus szempontok alapján gondolni, pedig lássuk be: előbb-utóbb valamennyien meghalunk és nagyon ritka, amikor pontosan lehet tudni, hogy mikor. Különösen nagy felelőtlenség ez akkor, amikor egy hagyományos, koporsós  temetés ára kellékekkel együtt, átlagosan 400-450.000 forintba kerül Budapesten. Ha bekövetkezik a tragédia, nem elég, hogy a fájó veszteséggel kell megküzdenie családunknak, de még a temetés költségei is váratlanul a nyakukba szakadnak, elviselhetetlenül nehéz anyagi és lelki terhet róva rájuk.

Mindez egy kis előrelátással, öngondoskodással áthidalható. Váratlan betegség, tragikus baleset sajnos nem csak idős korban érhet minket, ezért mielőbb érdemes gondoskodni magunkról és családunkról: tervezzük meg temetésünk módját, körülményeit, akár minden apró részletét a gyászértesítőtől kezdve a hagyományos, vagy különleges ceremóniákon* át a síremlék feliratáig! Jogszabály garantálja, hogy életében tett rendelkezésinket halálunk után pontosan végre kell hajtani.

Van, aki búcsúlevelet ír, amit a temetésen kér felolvasni. Van, aki hite szerint egy jobb világba távozik majd halála után, ezért azt kéri a gyászolóktól, hogy ne szomorú ceremóniát rendezzenek, vidám ruhákba jöjjenek, vidám zene szóljon, és úgy gondoljanak rá, mint aki már a legjobb helyen van. Sokan szeretnék, ha szülőhelyükön lennének eltemetve, vagy egy egzotikus helyen szórnák szét hamvaikat, ahová mindig is vágytak, de sosem jutottak el. Van, aki a gyászértesítő szövegét is maga írja meg és van, aki biztos akar lenni benne, hogy halála után is csinos és ápolt lesz a külseje: profi, ízléses sminket kér, amikor a ravatalon fekszik. Van, akinek a síremléke szövege fontos, van, aki azt kéri, hogy hamvaiból gyémánt készüljön. Ha úgy akarjuk, haza vitethetjük hamvainkat, hogy otthon vehessenek tőlünk végső búcsút kedvenc tárgyaink,  virágaink között (persze ezt előzetesen egyeztetni kell az ott élőkkel), vagy választhatunk különféle alternatív temetkezési formák* közül is, melyek illeszkednek személyiségünkhöz. 

Nyugodtan elszabadulhat bárki fantáziája, a finanszírozással sem lesz gond az igényekhez illeszkedő temetési biztosítás megkötésével. Nálunk jelenleg is kétféle köthető, szívesen segítek az adott helyzethez, igényekhez, pénztárcához illeszkedő kondíciókat megtalálni. De nem csak magunkról, idősödő szüleinkről is gondoskodhatunk ebben a formában akár évi néhány ezer forintból.

Élethelyzettől függően én ezt a két biztosítást ajánlom - természetesen személyre, élethelyzetre szabva:

Pannónia Alkony

Signal Testamentum

Ha kérdésed van temetés előtervezéssel, vagy a biztosításokkal kapcsolatban, keress nyugodtan e-mailben, de személyesen is találkozhatunk, ha bővebben érdekelnek  az öngondoskodási lehetőségek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása