Lélekhajó Kegyeleti Klub

2011. július 17. 17:22

LéIekhajó

Ne engedjük fájó magányba süllyedni a gyászolókat!

A gyászoló embereknek nagy szükségük lenne valakire, aki meghallgatja őket, csakhogy ők gyakran inkább magukba fordulnak, senkit nem szeretnének ezzel terhelni. Ráadásul a halál témája társadalmunkban tabunak számít, nem szívesen hall róla senki. A gyászolót kerülik, hiszen már a megjelenésével is arra emlékeztet minket: mi is meg fogunk halni egyszer, szembesít esendőségünkkel. Nem tudjuk, hogyan kellene viselkednünk a társaságukban és különben is: ki szeret folyton csak szomorkodni?

Sok hátra maradt nem tudja feldolgozni az őt ért veszteséget, magába fojtja fájdalmát, hallgat róla. Kinek beszéljen? Kit terheljen a lelkét mardosó hiány taglalásával? A Lélekhajó Kegyeleti Klubban mi meghallgatunk bárkit – kortól függetlenül –, aki elveszített valakit és úgy érzi, egyedül nem tud megbirkózni a veszteség okozta fájdalommal. Fogjuk a kezét és szép lassan, fokozatosan talpra állítjuk. Szakképzett és gyakorlott pszichológus és egy - a művészetek iránt rendkívül fogékony –  empatikus polgári búcsúztató hölgy vezeti a foglalkozásokat.

A klub életébe bármikor be lehet kapcsolódni. Tagjai számára heti egy összejövetelt tervezünk szeptember 21-től a Lélekhajó Temetkezési Irodában, Budapesten. Természetesen senkinek sem kell saját fájdalmát megosztania számára „idegenekkel”, ha nem szeretné. A művészeti terápián keresztül a témáról szóló közös beszélgetés, a sorstársakkal való együttlét annak is megkönnyebbülést hoz, aki kicsit zárkózottabb és nehezen nyílik meg mások előtt.

Ha ismersz valakit környezetedben, aki néhány hónapon belül veszített el valakit;
akire úgy érzed, ráférne a segítség, hogy gyászát könnyebben tudja feldolgozni,
szólj neki a lehetőségről, várjuk szeretettel!

(A klub tagjaitól nem kérünk anyagi hozzájárulást!)

Érdeklődés, jelentkezés emailben: info@kegyeletiaruhaz.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása