Kharón Thanatológiai Szemle

2011. június 25. 09:19

Lélekhajó

A thanatológia olyan interdiszciplináris tudományág, mely a halállal, haldoklással, temetési kultúrával, gyásszal kapcsolatos lelki megnyilvánulásokat kutatja.

Lehet, hogy meglepő, de létezik egy nagyon színvonalas, magyar nyelvű szaklap, a Kharón Thanatológiai Szemle, mely a thanatológia kérdéseit feszegeti, közölve a témával foglalkozó hazai és külföldi tudományos szakemberek: pszichiáterek, pszichológusok, bioenergetikusok, onkológus szakorvosok, teológusok, orvostörténészek, művészettörténészek, néprajzkutatók legújabb kutatási eredményeit.

Különösen ajánlom a szülőknek és pedagógusoknak készült tanulmányt, mely a gyerekek gyászának feldolgozását segíti, az iszlám temetkezési szokásokról  és a média hatására átalakuló halálképünkről szóló írást, valamint Kepes András interjúját Raymond Moody-val a halálközeli élményekről és a halált és haldoklást kutató Elisabeth Kübler-Ross-szal készült interjút. Igazán megéri a pár másodperces, ingyenes regisztráció...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása