Lost City - temető az óceán mélyén

2011. június 26. 13:31

Lélekhajó

A világ legnagyobb, 16 hektáros mesterséges zátonya, melyet temetkezési célra hoztak létre, Miami-tól 3 mérföldre fekszik az óceán mélyén. Környezetbarát, „zöld temetések” lehetőségét megteremtve készítették el a titokzatos „Lost City” építményeit, szobrait - oroszlánokat, íves boltozatokat - 40 láb mélyen a tenger alatt, korallok és más tengeri élőlények számára élőhelyet teremtve.

A tengeri temetést megelőzően, először a hamvakat cementhez és homokhoz keverve beton alakzatokat készítenek (óriási kagyló, vagy csillag formát), amit a család által térképről kiválasztott végső nyughelyre búvárok helyeznek el a víz alatti városban. Sok helyi család rendszeresen látogatja szerettei tengeri sírját és akár havonta többször is lemerülnek az óceán mélyére.

A sokak végső nyughelyéül szolgáló, gyönyörű Lost City mindenki számára nyitott, számtalan kutatót, tengerbiológust és búvárt vonz a világ minden tájáról. Ha szívesen választanád ezt a végső nyughelyet szeretteid, vagy saját magad számára, ITT érdeklődhetsz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása