Gyereknap és teve a krematóriumban, különös pillanatképek a novoszibirszki hamvasztóból

2012. március 10. 17:21

LéIekhajó

Lehet, hogy nem vagyok túl trendi, de számomra kicsit zavarba ejtő, ahogy az egyik magán finanszírozású novoszibirszki krematórium kinéz. Óriási park, narancssárga, klasszicista stílusban épült palota, monumentális szobrok, teraszok, különleges formaruha és ceremóniák, modern balzsamozó helyiség, játszótér és egy teve. Az óriási fák árnyékában, idilli környezetben kolumbáriumok és padok bújnak meg, diszkréten elrejtve szem elől a gyászolók fájdalmát.

De nem csak a környezet különleges, hanem a szokatlan kommunikációs stílus is. Tavaly nyáron például nagyszabású nyílt napot rendeztek tűzijátékkal és lézer show-val a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, emléket állítva az idő előtt elhunyt gyermekeknek; felhívva a társadalom figyelmét a magas csecsemő- és fiatalkori halandóságra. Egy másik, sokat vitatott akciójuk egy hamvasztás élő közvetítése volt a kemencében elhelyezett webkamerán keresztül. Minden lehetséges - más gazdasági szektorokban már mindennaposnak számító - reklám és PR-eszközt bevetnek céljaik elérésére, beleértve a különleges promóciós akciókat is: tavaly februárban például ingyenes hamvasztást kínáltak fogyatékossággal élők számára.

Ízléstelen? Lehet. Az biztos viszont, hogy sok embert hozzásegít ahhoz, hogy elgondolkodjon a mindenki életében biztosan bekövetkező utolsó pillanaton és talán a saját temetése körüli teendőkön is.

A tevét viszont továbbra se értem...

novoszibirszki krematórium.jpg

krematórium recepció.jpg

krematórium balzsamozó terem.jpg

krematórium novoszibirszk 2.jpg

hamvasztás novoszibirszkben.jpg

váró szoba novoszibirszk.jpg

krematórium játszótér.jpg

krematóriumi teve.jpg

kolumbárium novoszibirszkben.jpg

További képek:

>>> ITT<<<

és

>>> ITT<<<

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.11. 16:57:55

Nekem meg az oroszoknál a nyitott koporsós temetés hagyománya furcsa. A Youtube-on is lehet látni orosz temetéseket nyitott koporsóval.
Itt van például Vjacseszlav Tyihonov alias Stirlitz (A tavasz 17 pillanata) színész temetési szertartása, itt is látszik, hogy nyitva a koporsója.
youtu.be/tPbNQ4p1li4

LéIekhajó 2012.03.11. 17:18:57

@Coco Binky:
Nahát!? Köszönöm!
És azért van moziban felravatalozva, mert színész?
Nekem is fura egyébként. Amerikában is nyitott koporsóban szokták, de ott van hozzá az a speciális balzsamozási eljárás, amit gondolom, az oroszok nem csinálnak minden esetben...
süti beállítások módosítása